Νέες τιμές - στόχοι για τις τράπεζες από Euroxx

02/07/2018, 10:00
1

Τη θετική της στάση απέναντι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο επαναδιατυπώνει η Euroxx Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της στην οποία αλλάζει τις τιμές -στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή θέτει νέο στόχο για τη Eurobank στα 1,20 από 1,10 ευρώ, για την Εθνική στα 0,35 από 0,40 ευρώ, για την Πειραιώς στα 3,90 από 4,90 ευρώ ενώ για την Alpha Bank διατηρεί την τιμή - στόχο των 2,60 ευρώ. Και για τις τέσσερεις τράπεζες η σύσταση είναι overweight.

Όπως αναφέρει η Euroxx, οι νέες τιμές - στόχοι υποδηλώνουν περιθώριο ανόδου 29-31% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών για τις μετοχές.

Οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνει, διαπραγματεύονται με δείκτη 0,2-0,5 επί της έγχαρτης λογιστικής τους αξίας το 2018, έναντι 0,9% για ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ προσφέρουν υψηλότερους δείκτες κεφαλαίων και κάλυψης και θετικές προοπτικές κερδοφορίας. Κατά την άποψη της Euroxx, το μεγάλο discount αντανακλά τις ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα NPEs και τις επιπτώσεις από τους απαιτητικούς στόχους μείωσής τους το 2018 και το 2019.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι κορυφαίες επιλογές της παραμένουν οι Alpha και Εθνική. Όπως αναφέρει, προτιμά την Alpha λόγω της καλύτερης θέσης της ως προς την ποιότητα κεφαλαίων. Επίσης, προτιμά και τον τίτλο της Εθνικής λόγω της ισχυρής κεφαλαιακής της θέσης με αυξημένες προοπτικές βελτίωσης κεφαλαίων από τις εναπομείνασες αποεπενδύσεις. Τα σχετικά υψηλά κεφαλαιακά μαξιλάρια και οι δείκτες κάλυψης προσφέρουν προστασία σε ένα αρνητικό σενάριο, στο οποίο η Eurobank και η Πειραιώς αναμένεται να υποαποδόσουν, αναφέρει.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει το βελτιωμένο προφίλ ρευστότητας και των τεσσάρων τραπεζών, καθώς και την επιτυχή ολοκλήρωση των stress test, με τους κεφαλαιακούς δείκτες να παραμένουν σε υγιή επίπεδα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι υπάρχει συνεχής πρόοδος των τεσσάρων τραπεζών στο μέτωπο της ποιότητας ενεργητικού, τονίζοντας ότι οι στόχοι μείωσης των NPEs το 2018-2019 είναι επιτεύξιμοι, με στήριξη από τη μακροοικονομική ανάκαμψη και το αναβαθμισμένο θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει πιο αποδοτική διαχείριση των NPLs και των NPEs.