H Citi αναβαθμίζει τη Μυτιληναίος

22/06/2018, 14:45
H Citi αναβαθμίζει τη Μυτιληναίος

Σε σημαντική αναβάθμιση της Μυτιληναίος προχώρησε η Citigroup, τόσο ως προς τη σύσταση όσο και ως προς την τιμή-στόχο της μετοχής. Πλέον η σύσταση αναβαθμίζεται σε αγορά (buy) από ουδέτερη (neutral / high risk) προγενέστερα.

Η τιμή-στόχος για την εταιρεία επίσης αυξάνεται σημαντικά, στα 11,50 ευρώ ανά μετοχή, από 9,5 ευρώ πριν, με περιθώριο ανόδου 36% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Citigroup, που τιτλοφορεί το report «Ώρα για Επένδυση - Αναβάθμιση σε Αγορά», εκτιμά για την εταιρεία:

-- Ισχυρά Θεμελιώδη: «Βλέπουμε τον τομέα μεταλλουργίας να συνεχίζει να επωφελείται από το χαμηλό κόστος παραγωγής και τις υψηλές τιμές αλουμινίου και αλουμίνας. Προσδοκούμε να αυξηθούν τα κέρδη του EPC περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το 2019, τα οποία υποστηρίζονται από έργα στην Γκάνα και τη Λιβύη. Τα κέρδη από τον τομέα ενέργειας είναι πιθανό να μετριαστούν το 2018 κυρίως λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, αλλά θα πρέπει να ανακάμψουν το 2019. Προβλέπουμε το EBITDA του Ομίλου στα 314 εκατ. ευρώ φέτος και στα 378 εκατ. ευρώ το 2019. Οι μετοχές διαπραγματεύονται με P/E στις 6,1x το 2019 και σε EV/EBITDA στις 4x το 2019 με απόδοση FCF 18%».

-- Ισχυρός Ισολογισμός: «Προβλέπουμε ότι το καθαρό χρέος του Ομίλου θα μειωθεί στα 438 εκατ. ευρώ το 2018 ή στις 1,4x τα EBITDA από 3,5x το 2015. Βλέπουμε το μέρισμα του 0,32 ευρώ που καταβλήθηκε για το 2017 να συνεχίζεται σε παρόμοιο επίπεδο τα επόμενα έτη, αντανακλώντας απόδοση 3,6%. Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο απομόχλευσης, η εταιρεία κινείται τώρα σε επενδυτική φάση».

-- Χρόνος για Επένδυση: «Η εταιρεία έχει σχέδια για επενδύσεις ύψους 880 εκατ. ευρώ σε τρία έργα χωρίς την πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, της εταιρείας προμήθειας φυσικού αερίου. Το μεγαλύτερο έργο (400 εκατομμύρια δολάρια) για το οποίο αναμένεται η τελική επενδυτική απόφαση (FID) είναι μια αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στην αλουμίνα. Τα άλλα δύο έργα είναι από την πλευρά της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός εργοστασίου φυσικού αερίου 650 MW υψηλής απόδοσης (300 εκατ. ευρώ). Πιστεύουμε ότι οι στόχοι εσωτερικής απόδοσης (IRRs) είναι υψηλότεροι από 15%».

-- Τιμή-στόχος στα €11,5: «Αυξάνουμε την τιμή-στόχο στα €11,5 (από €9,5 πριν), ώστε να αντανακλάται η υψηλότερη αξία για τις επιχειρήσεις μεταλλουργίας (αλουμίνιο), το χαμηλότερο καθαρό χρέος αλλά και το discount του 10% που εφαρμόζαμε στη μετοχή ως εταιρεία συμμετοχών, το οποίο δεν υφίσταται πλέον μετά την αναδιάρθρωση του Ομίλου. Αφαιρούμε επίσης την υψηλή βαθμολογία κινδύνου (high risk) για τη μετοχή αφού ο κίνδυνος χώρας και η μεταβλητότητα έχουν μειωθεί αισθητά τους τελευταίους 18 μήνες».