Ο Daniel Castan στην  Gallery Art Space / Studio 265 στην Πάρο

29/05/2018, 13:38
unnamed

 

Η Gallery Art Space / Studio 265, στο πλαίσιο των εικαστικών της δράσεων, παρουσιάζει τον εκλεκτό Γάλλο ζωγράφο Daniel Castan .

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του εκλεκτού Γάλλου εικαστικού έγιναν το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στη Gallery Art Space / Studio 265,στην Παροικία της Πάρου.

Γεννημένος το 1959 στο Dordogne, ο Daniel Castan ζωγραφίζει από πολύ μικρή ηλικία. Αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών του Μπορντό, δούλεψε ως γραφίστας και δημιούργησε τη δική του εταιρεία. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως: UNICEF, Pierre Balmain, ONU, Zippo, Polyflame. Όταν έγινε 40 ετών, άρχισε να ζωγραφίζει και πάλι μόνο για την προσωπική του ευχαρίστηση. Στην ηλικία των 48 ετών άφησε τα πάντα για να ακολουθήσει τα όνειρά του. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής ζωής του, ο Daniel Castan ταξίδεψε πολύ στη Νέα Υόρκη και στο Χονγκ Κονγκ. Είχε μια ιδιαίτερη γοητεία για τον αστικό κόσμο και τις υπερβολικές προοπτικές του. Στους πίνακές του, προσπαθεί να αναδημιουργήσει αυτά τα γραφικά περιβάλλοντα. Οι γραμμές των κτιρίων χάνονται στον ουρανό, οι μεγάλες λεωφόροι φαίνονται ατελείωτες, τα χρώματα συγκρούονται. Ο καλλιτέχνης εργάζεται από τη μνήμη και τη φαντασία του.

Ο Daniel Castan επέλεξε να ζωγραφίσει με αλκυδικό λάδι. Αυτό το είδος λαδιού λειτουργεί ακριβώς όπως το κλασικό έλαιο, αλλά το συνδετικό υλικό σε αυτό, είναι ένα είδος ρητίνης που επιτρέπει την επιταχυνόμενη ξήρανση. Το αγαπημένο του εργαλείο είναι το μαχαίρι, του επιτρέπει να δουλεύει με την πάστα και να ζωγραφίζει σε διαφορετικές επιφάνειες και υλικά. Μόλις ο πίνακας τελειώσει προσαρμόζει παχιά στρώματα αστραφτερού βερνικιού για να φωταγωγήσει το θέμα του.

O Daniel υλοποιεί τα βαθυστόχαστα οράματά του μέσα από την ζωγραφική.

Οργάνωση έκθεσης : Άννα Κοντολέων