Η Δ. Αυγερινοπούλου για την απώλεια της προθεσμίας προβολής της φέτας από την ΕΕ

16/05/2018, 12:48
aygerinopoulou

Με αφορμή την παραίτηση την οποία ζήτησε από όλα τα μέλη του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, δήλωσε τα εξής:

“Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ευθύνονται για την παρέλευση άπρακτης άπρακτης της προθεσμίας σύναψης συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της Φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε τρίτες χώρες. Η καταληκτική προθεσμία υπογραφής σύμβασης για το πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, έληγε στις 13 Μαΐου. Η Ελλάδα δεν κατέθεσε εγκαίρως το φάκελο, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Μεγάλη η ζημία για τους κτηνοτρόφους μας, τους συσκευαστές, τους παραγωγούς, τους εξαγωγής μας, αλλά και του τουρισμού μας που βασίζεται εν μέρει και στην προβολή της Ελληνικής κουζίνας. Ο Υπουργός ζήτησε την παραίτηση του Δ.Σ. ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε την παραίτηση όλης της Κυβέρνησης ; Πόσες ακόμα απώλειες θα υποστεί η χώρα μας εξαιτίας τους, σε όλα τα επίπεδα ;»