Η συλλογή της Όντρεϊ Χέπμπορν στον οίκο Christie's

10/05/2018, 18:40
Η συλλογή της Όντρεϊ Χέπμπορν στον οίκο Christie\'s

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η πώληση της προσωπικής συλλογής της Όντρεϊ Χέπμπορν το φθινόπωρο του 2017, ο οίκος Christie's επαναλαμβάνει το εγχείρημα βγάζοντας στο σφυρί αντικείμενα της αξέχαστης σταρ σε μια online δημοπρασία που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 9 Μαΐου.

Γράφει η Ιωάννα Ανδριοπούλου

Η δημοπρασία θα δώσει την ευκαιρία στους συλλέκτες και στους θαυμαστές της καλλιτέχνιδας να αποκτήσουν αντικείμενά της επιλέγοντας από μια ευρεία γκάμα, αλλά και να εντρυφήσουν στον προσωπικό κόσμο μιας σπουδαίας προσωπικότητας που υπήρξε σταρ της μεγάλης οθόνης, θρύλος της κομψότητας και του στυλ αλλά και μια μεγάλη κυρία με ανθρωπιστική δράση. Η συλλογή θα δώσει την ευκαιρία στους φαν της ηθοποιού να δουν αντικείμενα που συνέλεξε, χρησιμοποίησε και αγάπησε μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Η δημοπρασία περιλαμβάνει κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ αλλά και την προσωπική αλληλογραφία της, αναμνηστικά από τα κινηματογραφικά πλατό, καθώς και επαγγελματικές φωτογραφίες της τραβηγμένες από τους κορυφαίους του είδους.

Στα τοπ λοτ περιλαμβάνεται μία ιβουάρ καπαρντίνα με τιμή εκτίμησης 3.000 – 5.000 λίρες Αγγλίας. Η Όντρεϊ Χέπμπορν φορούσε αυτή την καπαρντίνα στη Ρώμη τον Μάρτιο του 1968. Μια ταμπακέρα Bulgari με τιμή εκτίμησης 3.000 - 5.000 λίρες Αγγλίας. Η εν λόγω ταμπακέρα ήταν δώρο προς τη σταρ από τον σύζυγό της Mel Ferrer για τα 29α γενέθλιά της. Της την πρόσφερε στις 4 Μαΐου του 1958. Ένας Dunhill αναπτήρας του 1956-’60 με τιμή εκτίμησης 1.000 - 1.500 000 λίρες Αγγλίας επίσης δώρο από τον Mel Ferrer.

Ένα δακτυλογραφημένο γράμμα υπογεγραμμένο από τον Gregory Peck με ημερομηνία 26 Ιουλίου 1989. Η επιστολή έχει τιμή εκτίμησης 800-1.200 λίρες Αγγλίας.

Μια καρφίτσα καμηλοπάρδαλη του οίκου Cartier του 1960 δώρο προς την ηθοποιό από τον σεναριογράφο George Axelrod το 1964. Ο τελευταίος έγραψε το «Καυτό Παρίσι» ( «Paris When It Sizzles»). Στο πίσω μέρος της καμηλοπάρδαλης είναι χαραγμένο «Isn't it a small world?» George. Η χάραξη αναφέρεται σε έναν διάλογο από το φίλμ όπου η Όντρεϊ ως Γκάμπι λέει στον Ρικ (που τον ενσαρκώνει ο Γουίλιαμ Χόλντεν) «Oh, what fun! Both of us having had giraffes as children. It's a small world, isn't it?». Η τιμή εκτίμησης της καρφίτσας είναι 6.000-10.000 λίρες Αγγλίας.

Ένα ζευγάρι κομψές δερμάτινες μπαλαρίνες χρώματος ροζ με τιμή εκτίμησης 1.500-2.500 λίρες Αγγλίας.

Γεννημένη ως Audrey Kathleen Hepburn σε έναν δήμο των Βρυξελλών το 1929 πέρασε την παιδική της ηλικία μεταξύ Βελγίου, Αγγλίας και Κάτω Χωρών. Ήταν μία από τις πλέον φημισμένες σταρ του κινηματογράφου παγκοσμίως τον 20ό αιώνα. Βραβευμένη με Όσκαρ, Τόνι, Έμμυ και Γκράμι εμφανίστηκε σε πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου, του κινηματογράφου και σε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ, ενώ παραμένει ένα από τα λιγοστά άτομα που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα βραβεία.

Το 1989 κατετάγη στην τρίτη θέση της λίστας των μεγαλύτερων γυναικών σταρ όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Επίσης αποτέλεσε για πολλά χρόνια σύμβολο της μόδας, καθώς το στυλ της ήταν παροιμιώδους κομψότητας, ενώ αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε ανθρωπιστικά έργα. Από το 1986 μέχρι και τον θάνατό της υπηρέτησε ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF και τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας για το έργο της.