Αντιδράσεις για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο Γαλλικό Προξενείο

23/04/2018, 09:51
rouvikonas2
Την απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του για τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στην πρεσβεία της Γαλλία

ς.

Η επίθεση κατά της γαλλικής πρεσβείας πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 17:30, από δεκαπέντε περίπου μέλη του «Ρουβίκωνα», τα οποία πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, λόγω της συμμετοχής της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των αντιεξουσιαστών.

Το ΥΠΕΞ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας», ενώ επισημαίνει ότι «οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Κ. Μητσοτάκης: Διεθνής διασυρμός

«Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών. Πάλι έφυγαν σαν κύριοι...» έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου δεκαπέντε μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η επίθεσή του αυτή έγινε λόγω της συμμετοχής της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας.

Γεννηματά: Οι μπαχαλάκηδες έχουν την κάλυψη του πρωθυπουργού

Κατά του πρωθυπουργού, αλλά και του αρμόδιου υπουργού, στρέφεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με σχόλιο της για τη χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στη Γαλλική Πρεσβεία.

"Για μια ακόμη φορά εξέθεσαν διεθνώς την χώρα μας. Με την ευθύνη να μην ανήκει μόνο στον ανύπαρκτο υπουργό. Γιατί είναι απόλυτα προφανές ότι οι μπαχαλάκηδες έχουν πλήρη και συνειδητή κάλυψη από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του" τονίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει: "Δεν περιμένουμε τίποτα πια από αυτούς, η απάντηση θα δοθεί με την καταδίκη του ελληνικού λαού".

Το Ποτάμι: Πήγαν, χτύπησαν, έφυγαν!

«H γνωστή ομάδα ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά στη γαλλική πρεσβεία. Επίθεση του Ρουβίκωνα σε ένα σημείο που υποτίθεται ότι είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, ειδικά μετά την επίθεση στη Συρία. Πήγαν, χτύπησαν, έφυγαν. Καμιά παρεμπόδιση, καμιά σύλληψη. Για ποια ασφάλεια μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση και ο ανύπαρκτος υπουργός της κ.Τόσκας;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ