ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σύμβαση με Commerzbank για χρηματοδότηση 65 εκατ. ευρώ

19/04/2018, 12:01
xalkos

Την υπογραφή δανειακής σύμβασης ποσού 65 εκατ. ευρώ με την Commerzbank Aktiengesellschaft, διάρκειας έως 10 έτη, ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ.

Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill), στην παραγωγική μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από την SMS Group GmbH.

Το δάνειο έχει κάλυψη ECA από την EULER HERMES Aktiengesellschaft για λογαριασμό του γερμανικού δημοσίου.

Η εγκατάσταση του τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου είναι μέρος του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος των 150 εκατ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επένδυση αυτή θα εξασφαλίσει τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη.

Παράλληλα, επιτρέπει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να ενισχύσει την παρούσα θέση της στις αγορές προϊόντων αλουμινίου για συσκευασίες, μεταφορικά μέσα, βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, ενώ θέτει τις βάσεις για επέκταση στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής.

Η επένδυση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υποστηρίζει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, αλλά επίσης εισάγει και την τελευταίας αιχμής τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία, αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα και βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.