Άδικη «λάσπη» κατά Μαρινάκη

17/04/2018, 13:09
marinakis

Για πολλά χρόνια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, δέχθηκε τόνους λάσπης από κυβερνητικά στελέχη και Μέσα Ενημέρωσης για την περιβόητη εγκληματική συμμορία στο ποδόσφαιρο. Όταν η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη για διερεύνηση, αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο ίδιος δεν είχε καμμία απολύτως ανάμειξη στο εν λόγω σκάνδαλο και απαλλάχτηκε με βούλευμα, χωρίς να χρειαστεί να παραπεμφθεί σε δίκη. Γιαυτό έπρεπε με κάθε τρόπο να χαλκευτεί μια νέα κατηγορία προκειμένου να βρίσκεται σε κατάσταση δικαστικής ομηρίας, όπως ακριβώς επιδιώκει το Μαξίμου. Ο παρακρατικός μηχανισμός που έστησε τη νέα σκευωρία σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού για μία ακόμα φορά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Οι εξελίξεις στην υπόθεση του «Noor-1» είναι κόλαφος για τους συκοφάντες και το παρακρατικό και παραδικαστικό σύστημα θα βρεθεί σύντομα υπόλογο απέναντι στη Δικαιοσύνη γι’ αυτή την καθεστωτική αθλιότητα.

Η σύλληψη Ζιντάστι

Ο βασικός χρηματοδότης του ναρκοπλοίου «Noor-1» συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών Σερίφ Ζιντάστι. Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, όπως επίσης για τον αδελφό του που έχει εστιατόριο στη Βρετανία, καθώς επίσης για τον Βέλγο διακινητή Ουρχάν Ουρμ, που ήδη βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που ήταν αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας της τρίτης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά Ασπασίας Αλβανού, για την οργάνωση και χρηματοδότηση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα, το καλοκαίρι του 2014. Η έρευνα της κυρίας Αλβανού βασίστηκε σε «μυστικές» καταθέσεις του Έλληνα κατηγορούμενου για την υπόθεση Ευθ. Γιαννουσάκη, σε βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του όπου εικονίζονται επαφές του με τον Ζιντάστι, αλλά και σε πολυσέλιδη έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών DEA. Σε κανένα από τα στοιχεία του φακέλου της ανακρίτριας του Πειραιά (δεν υπάρχει και καμμιά αναφορά στην έκθεση της DEA) δεν προκύπτει οποιαδήποτε εμπλοκή Έλληνα επιχειρηματία στη χρηματοδότηση του φορτίου, όπως επιχειρούν να παρουσιάσουν διάφοροι «κύκλοι» στην Ελλάδα.

Το ιστορικό

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 (περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών στην Ελευσίνα) δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από δύο δράστες η 19χρονη κόρη του Αρζού Σεντί και ο 23χρονος οδηγός του. Σύμφωνα με δηλώσεις –εκείνες τις ημέρες– του Ζιντάστι, η δολοφονία της κόρης και του οδηγού του σχετίζεται με τη μεταφορά ναρκωτικών με το «Noor-1», αλλά και με τον εντοπισμό του φορτίου. Ακολούθησε και άλλος κύκλος εγκληματικών ενεργειών για το «Noor-1» στην Τουρκία, στο Βέλγιο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεταξύ των μεγαλεμπόρων τουρκικής καταγωγής που είχαν εμπλακεί στο «Noor-1».

Καθυστέρηση της διαλεύκανσης

Με τις ελληνικές αρχές να αναζητούν σχετικές πληροφορίες με σημαντική καθυστέρηση. Επιπλέον, η επιλογή των ελληνικών αρχών για έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους Τούρκους χρηματοδότες των 2,1 τόνων ηρωίνης και όχι η κίνηση διαδικασίας δικαστικής συνδρομής –ώστε να ληφθούν απολογίες στον τόπο κράτησής τους με μετάβαση των Ελλήνων δικαστών στην Τουρκία ή υποβολή ερωτημάτων στις τουρκικές αρχές κ.λ.π.– σημαίνει πιθανή καθυστέρηση στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Καθότι παραμένει άγνωστο αν και πότε οι τουρκικές αρχές θα εκδώσουν τους Τούρκους χρηματοδότες να δικαστούν στην Ελλάδα, ενώ ο φάκελος που έχει σχηματιστεί για τους Τούρκους χρηματοδότες παραμένει κλειστός.