M. Σάλλας: Ανεξίτηλο το αποτύπωμα του Ι. Γεωργάνα στην επενδυτική τραπεζική

13/04/2018, 12:23
sallas
«Μια εμβληματική προσωπικότητα, ο φίλος και συνεργάτης Ιάκωβος Γεωργάνας δεν είναι πια αναμεσά μας», δήλωσε ο Μιχάλης Σάλλας με αφορμή το θάνατο του Ι. Γεωργάνα.Οπως τονίζει «ο Ιάκωβος Γεωργάνας άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο χώρο της Επενδυτικής Τραπεζικής και της Μακροπρόθεσμης Πίστης. Είμασταν μαζί σε πολλά μετερίζια από το 1987, με κυριότερο το εγχείρημα της Τράπεζας Πειραιώς από την εξαγορά της Τράπεζας το 1991.

Ο εκλιπών διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας αποχωρώντας τελικώς από το Δ.Σ. της Πειραιώς το 2017.

Οι πρωτοβουλίες του Ιάκωβου Γεωργάνα έπαιξαν ρόλο αποφασιστικό στην ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής αγοράς. ‘Ηταν αυτός που στην πραγματικότητα «άνοιξε» το πεδίο του investment banking στη χώρα μας και καθιέρωσε το θεσμό των Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου», υπογράμμισε ο Μ. Σάλλας.

«Λειτούργησε με το κύρος του ως σημαντικός θεσμικός παράγοντας μέσα από ένα πλήθος θέσεων που του εμπιστεύτηκε η αγορά . Αντιπρόεδρος και Μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, μέλος των Δ.Σ. του ΣΕΒ, της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, του ΙΟΒΕ, επί πολλά έτη στη διοίκηση της ΕΤΒΑ, πρόεδρος της ΕΧΑΕ κ.α. ήταν μερικά από τα πόστα που ο εκλιπών υπηρέτησε αφήνοντας σημαντικό έργο.

Ο Ιάκωβος Γεωργάνας υπήρξε ένας ακέραιος, αισιόδοξος, ικανός και σπουδαίος άνθρωπος.
Είμαι ευγνώμων που συμπορευτήκαμε. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στου οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».