Morgan Stanley: Τέλος στο «ράλι» των μετοχών

29/03/2018, 16:59
The_Morgan_Stanley_Building_(WTM_by_official-ly_cool_112)

Τα επίπεδα-ρεκόρ του περασμένου Ιανουαρίου στα οποία βρέθηκαν οι μετοχές δεν θα επιστρέψουν. Αυτό εκτιμά η Morgan Stanley. Η τράπεζα αναφέρει ότι το ράλι των μετοχών έχει τελειώσει και πως δύσκολα μέσα στο 2018 θα δούμε νέο ρεκόρ. Η Morgan Stanley στο σκεπτικό που αναπτύσσει αναφέρει πως η εκτόξευση που σημείωσαν οι μετοχές έως τον Ιανουάριο, η οποία έδωσε τη θέση της σε μια ισχυρή διόρθωση, μπορεί να αποτελεί την κορυφή της αγοράς τουλάχιστον για το βραχυπρόθεσμο διάστημα. Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο της τάξης του 7,5% μεταξύ του τέλους του 2017 και της 26ης Ιανουαρίου, αγγίζοντας το ρεκόρ των 2,872.87 μονάδων.

Ο Ιανουάριος, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, ήταν ο μήνας που η επενδυτική ψυχολογία έπιασε κορυφή, και το ίδιο πιθανόν έκαναν και οι τιμές των μετοχών, τουλάχιστον για το τρέχον έτος. «Οι δείκτες επενδυτικού συναισθήματος φαίνεται επίσης να έχουν κορυφωθεί τον Ιανουάριο και δεν βλέπουμε τίποτα στον ορίζοντα που θα κάνει τους επενδυτές περισσότερο bullish από ό,τι ήταν μετά τη φορολογική μεταρρύθμιση» εκτιμά ο Michael Wilson, επικεφαλής μετοχών της Morgan Stanley.

Στο επόμενο διάστημα η M.S αναμένει ότι οι αποδόσεις των μετοχών θα οδηγηθούν κυρίως από τις εκτιμήσεις της κερδοφορίας των εισηγμένων. Προς το παρόν, εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή στη Wall Street θα βρεθούν στα $166 και τα $170 τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα, 3% και 5% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα, μια αύξηση η οποία αν και δεν είναι εντυπωσιακή είναι ωστόσο καλή. Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, αυτές οι εκτιμήσεις μπορεί να χρειαστεί να μειωθούν εάν αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια στοιχεία χαμηλότερων περιθωρίων κερδοφορίας.